Zomerse kronkels (7): Tienduizend stappen

Onder het motto #ZomerseKronkels kiezen in juli en augustus 2017 diverse vaste en gastbloggers een stukje van elkaar, en voorzien het van bijkomend, actueel commentaar.”

Komt u ook weer terug uit een fantastische vakantie? En hebt u al eens de gezondheidsApp gecheckt op uw smartphone? Heugelijk blij zullen velen onder u worden als ze hun aantal stappen bekijken tijdens hun vakantiedagen. En de vertaling naar verbrande calorieën doet je ook minder schuldig voelen over die gelato, moussaka, échte burger etc. Tenzij u natuurlijk geopteerd hebt voor een languitgestrekte strandvakantie …

Maar eigenlijk ook dan, is het zeer nuttig opnieuw uw activiteiten te bekijken als u aan het werk gaat. Zelfs een arbeidsgeneesheer die veel over en weer tijdens zijn consultaties loopt zoals Edelhart Kempeneers, geraakt(e) niet aan de heilige graal van 10.000 stappen. Hopelijk volgt hij de tips in zijn eigen blog nog steeds op!

Nieuw in Nederland is dat deze week naast de beweegnorm, nog een extra richtlijn bijgekomen is, namelijk het tweemaal per week inzetten op versterkende krachtoefeningen. Insinueren dat dit al een onmiddellijk plan van aanpak is op hun nederlaag in de hockeywedstrijd tegen België, zou te ver gaan.

 

Geselecteerde stuk: Tienduizend stappen (van Edelhart Kempeneers, oorspronkelijk gepubliceerd in juli 2015).

Veel (her)leesplezier.

(foto: FreeImages.com/Roger Kirby)

One thought on “Zomerse kronkels (7): Tienduizend stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s