SAP, JAP en GPP: kruip in die database

(bron: FreeImages.com/SvilenMilev)

(bron foto: FreeImages.com/SvilenMilev)

Leuk hé. Spelen met afkortingen. De ene al irritanter dan de andere. SAP zit vaak in de categorie … je-weet-wel. Maar ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft een dergelijk CRM-systeem. Vaak te groot of te log. Zelden echt op maat. Maar het is er wel.

De overheid van zijn kant… Die heeft dan weer opgelegde documentjes. Daar zijn ze verzot op. Verplichte en opgelegde documentjes. Die je moet up-to-date houden en in een DRBS (Ja, het is het blogje van de afkortingen) laten draaien tot je scheel ziet.

En dan krijg je heel rare paradoxen. De overheid wil dingen als een jaarplanning (JAP) of meerjarenplanning (GPP). Allemaal heel goed bedoeld, maar stand alone’s in een digitale wereld. Elk bedrijf heeft zijn eigen dynamische PDCA. Flow en processen geïntegreerd in één groot CRM-systeem.

Eigenlijk het Walhalla van de preventieadviseur. Eén systeem dat ze allemaal incorporeert. Eén systeem dat door iedereen gekend is. Eén systeem dat leeft, want verplichte werktool voor klein en groot. Eén systeem dat voor rapportage instaat. Wat wil een mens nu nog meer?

Een mens niet direct. Maar de overheid? Wel ja, die wil dat we aparte documentjes hebben. JAP en GPP dus om er maar twee te noemen.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Moet dat van de overheid? Het moet ‘op schrift’. En het moet opgelegde informatie bevatten. Tot daar aan toe. Fair enough.

Nergens staat dus dat je aparte papieren welpjes (tijgers is een te groot woord) moet hebben. Nergens staat dat het niet geïntegreerd mag zijn in je CRM. Wel, doe dat dan beste preventieadviseur. Gebruik de tools die leven in je bedrijf, in casu: CRM-SAP.

Het ‘schrift’ is dan een databank. De bewijsvoering bij inspectie is de query. Life at it’s most easy.

Ruim aub al die stand alone’s op. Zeker als je wilt dat het vakgebied welzijn serieus genomen wordt. In deze wereld besta je niet als je niet in een database zit. Kruip dus in die database. Kruip in het vel van je directie door mee in tabellen en dashboards te zitten. Kruip mee in de algemene werking door mee in de verplichte velden te zitten…

Allemaal veel gezelliger dan stof te vergaren in een grijze MEWAF. Vast ook een afkorting op zichzelf…

Advertenties

2 thoughts on “SAP, JAP en GPP: kruip in die database

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s