Pokémon Go !

pokemon

Je hebt ze vast ook al wel zien lopen. Hun gezicht verdiept in het beeldscherm van hun smartphone, zonder ook maar om zich heen te kijken. Helemaal weg van de reële wereld: de Pokémon vangers!

Leuk tijdverdrijf ,een dergelijk spelletje, dat mensen weer bij elkaar brengt, dat mensen weer in beweging krijgt die anders toch maar in hun luie zetel zouden blijven liggen. Maar is dit allemaal wel zo veilig? Albert Einstein waarschuwde ons vorige eeuw al: ‘The day that technology surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots’.  Als je verneemt dat Veilig Verkeer Nederland rekening houdt met een toename van het aantal verkeersdoden en dat Infrabel waarschuwt om niet tussen de sporen te gaan lopen om Pikachu gaan zoeken, dan lijkt het er sterk op dat Einstein gelijk krijgt.

De vangers gaan zo op in hun spel dat ze het verkeer helemaal niet meer waarnemen. Onveilige plaatsen zoals kruispunten en rotondes worden achteloos overgestoken zonder ook maar eventjes naar links en naar rechts te kijken. Erger wordt het wanneer ze dit populaire spelletje gaan spelen op de fiets of achter het stuur van hun auto. Totaal onverantwoord.

Toch zijn er ook positieve dingen te melden. Bepaalde musea en dierentuinen zagen een enorme toename van het aantal bezoekers als gevolg van het spel. Sommige bedrijven  betalen zelfs om als PokiStop te fungeren om zo extra klanten te lokken.  Zo zorgde de zelfstandigenorganisatie UNIZO voor een enorme invasie van Pokémon-jagers in de Kammenstraat in Antwerpen.  De opkomst was zo groot dat de politie de straat zelfs moest afsluiten voor het verkeer.  Ook zijn er al bedrijven die via Pokémon de opkomst willen vergroten van hun opendeurdag of hun jobbeurs.

Misschien kan Nintendo de app zo aanpassen dat ze arbeiders op zoek kunnen laten gaan naar onveilige situaties in hun bedrijf en deze dan kunnen signaleren aan hun management. Dan vangen ze twee vliegen ( of Pokémons )in één klap !

Gotta catch ‘em all !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s