Bijna-ongevallen, dat zijn onze #Duivels

sporza-2016-06-23

Ik moet het positief bekijken zei ze me. Ze zijn er door, ze gaan naar de achtste finales. En dus moesten we vieren en blij zijn. Maar is dat ook zo? Na een paar minuten al werkten twee van de drie “layers of protection” niet. Het middenveld en de verdediging lieten het afweten. Een vlammend schot op doel. Gelukkig sprong onze noodstop in actie. Courtois deed wat ze quasi wekelijks doen in Doel. Naast een leuke woordspeling is de gelijkenis treffend: ingrijpen met een noodstop.

Voor de Duivels moeten we blij zijn met de prestatie. Voor Doel vinden we dat onaanvaardbaar. Bijna-nucleaire ramp, heet dat dan in de pers. Een nationale ramp zou dat doel zijn, net zoals Doel dat zou zijn.

Later in de match… Dan toch een echt ongeval. Bal in de netten. Gelukkig vonden we er een administratieve oplossing voor. Geen ongeval, geen doelpunt. Een fluitsignaal, een vlag, … afgekeurd. Zoiets als de verzekeraar die het ongeval niet erkend. Of de werknemer die uiteindelijk andere taken toegewezen krijgt. Hij breekt zijn been, maar je haalt hem dagelijks op met een taxi om op het werk de gazet te komen zitten lezen. Geen werkverlet, geen ongeval. Doelpunt afgekeurd, geen ramp. Allemaal blij en euforische powerpoints op het personeelsfeest.  Cijfers behaald. Tournée générale.

We zijn immers perfect bezig. We scoorden zelf, met wat geluk en een Zweeds achterwerk. Eigenlijk hadden we dus trucs nodig om onze (bijna-)ongevalsstatistieken op te leuken. En tegelijk hebben we een Zweeds achterwerk geïntimideerd om de verkoopscijfers te behalen. Wat voor bedrijfscultuur is dat dan? Eentje om te vieren of eentje om voorzichtig te ontleden en aan verbetering te werken?

Advertenties

One thought on “Bijna-ongevallen, dat zijn onze #Duivels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s