Allemaal flipflop (#tousflipflop)

flipflop-xxx

Ik kan er niet meer aan uit. We stuiteren alle kanten op met onze voetballiefde.

Wat is het nu? #tousensemble of #tousfliflop?

Tactisch-strategisch zijn daar de immer aanzwellende commentaren op Wilmots. “Hij kan het niet”. Dat kan wel zijn, maar wie wilde eraan beginnen enkele jaren geleden toen het een en al miserie was? Strategie en beleid.

Op het terrein is er talent op overschot. Maar geen drive, geen grinta. Nee, die Italianen dan, die zijn er pas ingevlogen (over hoe de Russen er invliegen, zwijgen we best even). Motivatie op de werkvloer.

De kapitein? Tja, Hazard… die moet zelf kunnen schitteren in creativiteit, en niet bezig moeten zijn met het coördineren en aansturen van anderen. Ook wel gekend onder het “de beste electricien (lasser / mechanieker / … vul aan naar keuze) maken we chef electricien en daarna zijn we verbaasd dat het niet automatisch ook een goeie chef is”-syndroom. De rol van de hiërarchische lijn.

De blessures. Hij raakt fit. Hij raakt niet fit. Hij speelt, hij speelt niet. Gezondheidstoezicht.

De supporters ter plaatse: aimabele mensen, die verbroederen met de Italianen bij een pizza en een pintje. Hooliganisme en onbetamelijk gedrag, dat zie je niet meer bij Belgische supporters. Maar wacht, lees ik daar dat de RTBF een klacht gaat indienen omdat Belgische supporters een (vrouwelijke) journaliste hebben lastiggevallen? Grensoverschrijdend gedrag.

De analisten: eergisteren waren we nog potentieel Europees kampioen, vandaag duiken de eerste vermeldingen van “mathematisch is het nog mogelijk” op. Er zijn nog zekerheden. De beste stuurlui staan aan wal.

Flip.

Flop.

Flip.

Flop.

De enige conclusie die ik kan trekken, is dat wij als preventiedeskundigen niet werken in een niche, maar in het hart van de samenleving. Alles en overal is welzijn op het werk. Elke flip en elke flop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s