België-Nederland: doe vooral zo voort.

NavormingHoofding2014

Het is hier al eerder aan bod gekomen, de vergelijking België-Nederland. Maar de voorbije week was het weer even heel erg concreet. Twee veiligheidscongressen. Het ene in België, het andere in Nederland. Telkens 2 dagen vol van welzijn op het werk. En dan komt onvermijdelijk de vraag: België?  Of Nederland?

Even denken, wat maakte nu het meeste indruk?

Was het de fly-in vooraf, die de juiste snaar geraakt heeft, en bij het selecte groepje van 30 deelnemende preventieadviseurs dat unieke “wij waren er bij”-gevoel wist te creëren? Bravo Navorming.
1-0

Was het de ondersteuning door twee Stadler & Waldorf-achtige fuguren. Poppenkast, letterlijk ditmaal. Zo fijn gebracht, dat we het niet gauw zullen vergeten. Maar we vertellen niets*. Puik gedaan, NVVK-congres.
1-1

Of was het de technische ondersteuning, die een oplossing zoekt voor elk technisch of minder technisch probleem, en niet de schouders ophaalt en zegt “jammer, dat lukt niet”? Bedankt, Navorming.
2-1

Een prof aan het woord, over een stukje fundamenteel onderzoek rond human factors. Bijna een uur lang vele honderden mensen boeien. Knap dat het kan, NVVK-congres.
2-2

En dan nog dat laatste punt. Die extreem vriendelijke ontvangst, het gevoel als spreker in de watten gelegd te worden. De flexibiliteit. Het heerlijke broodjesbuffet ’s middags. Nee, dan wordt kiezen echt moeilijk.
3-3

Gelijkspel dus. En daar kunnen we best mee leven. Want deze week mocht ik ervaren dat zowel België als Nederland beide een congres kunnen organiseren om u tegen te zeggen. Doe vooral zo voort, zou ik zeggen.

 

*Wie er ook was, weet wat we bedoelen.

Advertenties

2 thoughts on “België-Nederland: doe vooral zo voort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s