Goed nieuws: de veiligheidswereld is normaal

Het is werelddag van de veiligheid (en ook een beetje van de gezondheid). En dat zullen we geweten hebben. Plots duiken allerlei persberichten op over hoe schandalig het is dat er zoveel arbeidsongevallen geweigerd worden. Iedereen verontwaardigd. En morgen terug over naar de orde van de dag?

Want het is geen nieuw fenomeen natuurlijk. Die stijging is al enkele jaren aan de gang. Het Fonds voor de Arbeidsongevallen kan in beroep gaan tegen een beslissing van de verzekeraar. Maar dat is nog niet zo heel lang. Vroeger kon het niet. Mocht het niet. En de wetswijziging die het wel mogelijk maakte, is mee ingegeven door het feit dat er zoveel meer arbeidsongevallen dan vroeger geweigerd worden.

Knap toch. Hoe oud nieuws, want dat is het in feite, plots toch een hot item wordt. Omdat op die ene bepaalde dag iedereen uit het wereldje er tegelijk over communiceert. Het toont voor mij vooral aan dat onze preventiewereld, waarvan we allemaal toch wel eens denken dat hij “anders” is, uiteindelijk helemaal niet verschilt van de echte wereld. Ook binnen de preventiewereld hebben we nu onze “waan van de dag”. Een hele opluchting. We zijn dus toch normaal.

Na deze vaststelling wens ik iedereen dan ook nog een heel normale, en vooral veilige en gezonde, verdere dag toe. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en alle volgende dagen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s