RIP, art. 54quater

cheers
Om maar even een BQ* aan te halen: “Het is gebeurd, dames en heren.” We nemen definitief afscheid van artikel 54quater. Een klassieker. Een bepaling die nog stand hield, ook toen de andere daaromheen langzaam allemaal uit het ARAB weg verhuisden naar de Codex.

Weinigen waren er zich van bewust, maar artikel 54quater van het ARAB bestond nog. Jawel. Echt. Hoezo? Die drie groene lichten zaten toch al lang in de Codex? Ja. En nee. Voor arbeidsmiddelen en voor PBM wel. Maar nog niet voor collectieve beschermingsmiddelen. Daarvoor was art. 54quater nog steeds The Place To Be. En nu is The Place To Be zelf ook verhuisd. Laat ons een kort moment van stilte in acht nemen bij dit afscheid.

Okee, zo is wel lang genoeg. Het moest er ooit van komen natuurlijk. Maar het zal vreemd aanvoelen. Geen enkele verwijzing meer naar art. 54quater. Snif. Geen officieel gebruik van het woord “voorkomingsbeleid”. Snif (bis). Wat blijft er nu nog over van het ARAB? Een paar klassiekers, die echt nog niet weg te krijgen zijn. Zoiets als die paar zatlappen, vergroeid met de toog. Tegen beter weten in nog blijven plakken en de wereld verbeteren. Hoe lang nog voor het café definitief sluit en ze ook buiten vliegen?

*Bekende Quizmaster

Advertenties

3 thoughts on “RIP, art. 54quater

  1. Pingback: Mannen van Mars, vrouwen van Venus, wetgevers van MACS0647-JD? | Preventiekronkels

  2. Pingback: Happy birthday, dear Preventiekronkels | Preventiekronkels

  3. Pingback: HAPPY BIRTHDAY, PREVENTIEKRONKELS ! | Preventiekronkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s