Joepie, nog een preventieblog

blog-FOD WASO
Er is een nieuwe blog in preventieland. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, hier bij Preventiekronkels. De FOD WASO, jawel, the one and only, lanceerde deze week een blog. Met de volgende omschrijving: “Op deze blog worden analyses en reflecties gepubliceerd over de thema’s welzijn op het werk, werkgelegenheid en arbeidsreglementering.“.

Het eerste thema in de categorie welzijn is al meteen een hele boterham over de Europese Working Conditions Survey (EWCS). Een serieus stuk over de impact van de huidige EWCS gegevens. Want die geven wel een algemeen beeld van de Europese situatie, maar meer naar de werkvloer toe sijpelt er bijzonder weinig door. De auteur die de spits mocht afbijten is Pieter Gelade, medewerker van het Ervaringsfonds. En de eerste reactie is ook een feit. En zo komt de blogtrein stilletjesaan op gang voor de FOD.

Voorlopige conclusie: de FOD WASO vertrekt van een iets andere insteek dan onze meer speelse Preventiekronkels, vermoedelijk wat ernstiger van opzet. Niet onlogisch, gezien de rol die ze spelen op het terrein. Maar het blijft een blog. Eentje meer. En dus juichen we toe. En vermelden we de FOD-blog op onze eigenste suggesties-pagina.

Welkom in blogland.

Oh ja, en wie beelden wil zien van de bliksemcontroles van de inspectie op Limburgse bouwwerven kan terecht op een ouder persbericht dat ook op de FOD-blog werd gezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s