Reclame: Eindelijk ook op deze blog

Alle PDF's van de CodexDe Codex. Daar wil ik nu eens reclame voor maken. Het daagde weer bij het afnemen van de examens. Verse preventieadviseurs zijn er deze week weer afgeleverd. Niveau I en Niveau II.

En wat zie je zoal passeren op zo’n examens? Het begint met de eindwerken. Referenties naar oude ARAB-wetgeving. Onder meer omdat de opleiding niveau I over meer een lange periode loopt, kan het al gebeuren dat de beginlessen gebruik maakten van ondertussen vervangen wetgeving. Het mag niet. Als preventieadviseur moet je bijblijven. Ten alle tijde weten wat er verschijnt aan nieuwe wetgeving. Daarom: reclame voor de Codex. En de link via een voor de gelegenheid aangemaakte QR-code. Om de Codex altijd bereikbaar te hebben op je smartphone.

Het mondeling examen? Het niet kunnen refereren naar KB’s. Het niet beseffen dat er rond bepaalde items wetgeving bestaat. En bovenal niet de reflex hebben om je examenvraag te kaderen in wetgeving. Daarom: reclame voor de Codex. Je vindt alle KB’s hier.

Maar ook de docenten gaan niet vrijuit. Ze proberen wetgevende KB’s via trefwoorden op Powerpoint weer te geven. Dat lukt niet. Trefwoorden zijn zoals “Jerom-taal”: dubbelzinnig. Onlangs kreeg ik nog een SMS in zo’n taal: “Ga pint drinken”. Pardon? Moest ik alles laten vallen om een pint te gaan drinken of wou de persoon die het me stuurde een pint gaan drinken? Powerpoint, trefwoorden en wetgeving. Het is een slecht huwelijk. Daarom reclame voor de full text Codex. Je vindt alle KB’s hier.

Volgende week begint het academiejaar terug. Nieuwe instroom multi’s, niveau II en niveau I. De docenten krijgen van mij alvast het verzoek om geen slides meer te verspillen aan de Codex. Van de cursisten wordt verwacht dat ze de full text downloaden. Het kan gratis bij de FOD. Gewoon doen. Zodat docenten en cursisten in de les gebruik kunnen maken van de echte, volledige teksten. Om een goede gewoonte aan te leren. Een gewoonte die ze de rest van hun loopbaan moeten behouden.

Een verwittigd cursist is er twee waard. Daarom een laatste keer. Je vindt alle KB’s hier.

En blijf up-to-date door de nieuwsbrief van de FOD of een ander kanaal.

Advertenties

5 thoughts on “Reclame: Eindelijk ook op deze blog

  1. Pingback: Opleiden tot preventieadviseur. Hoe doe je dat? | Preventiekronkels

  2. Pingback: Codex en retail: haat-liefde? | Preventiekronkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s