RSI, daar kun je niet jong genoeg last van krijgen

Foto: macrumors

Foto: macrumors

Steve Jobs is dood. Lang leve Steve Jobs.

Zo, dat is nog eens een binnenkomer voor een blogstukje. In Nederland hebben we het spreekwoord “over de doden niets dan goeds”. En ik bedoel het ook niet kwaad, dankzij Steve hebben we bij het woord Apple niet meer automatisch het beeld van iets dat natuurlijk, verfrissend en gezond is maar hebben de ware fetisjisten direct een beeld van gelikt uitziende en in vergelijking met andere systemen probleemloze producten zoals telefoons, computers, laptops en tablets.

Een nieuwe I-phone doet mensen ’s nachts voor de deur van de retailer slapen. Dan heb je toch wel wat bereikt. Chapeau!
Toch wordt menig product dat met de beste intenties is ontwikkeld, verkracht en misbruikt. De Nobelprijs is, tekenend genoeg, ontstaan uit wroeging van de uitvinder van zo’n product.

Maar goed, to the point… Waarom dit blog?

Het is simpel. Uw Noorderburen hebben een aan publiciteit verslaafde marktonderzoeker (MdH) die zich naast marktonderzoek ook bezig houdt met bredere zaken zoals in de jaren rond de eeuwwisseling een bedrijf dat de Utopische naam Newconomy had. De filosofie was heel simpel. Je hoefde geen geld te verdienen, je had het beste schulden en vooral veel aandeelhouders die allemaal een deel van die schuld op zich namen. Onder aan de streep alleen maar winnaars…. Dit briljante idee stuitte echter op enige praktische beperkingen.

Onze onderzoeker beet zich vervolgens vast in een moordzaak. Ook de ontwikkelingen in deze kwestie laten zich lezen als een schelmenroman. En met dezelfde mate van succes als de Nieuwe Economie.

Dus terug naar de leest, een paar jaar low profile en dan nu weer op de voorgrond als vertegenwoordiger van het blije evangelie van de Apple.
De eerste Steve Jobs-basisscholen zijn in het knotsgekke Holland een feit. Deze week fantastische filmpjes en interviews van basisschool, juffen, meesters en kinderen en guru MdH.

Daar waar menig preventieadviseur zijn handen vol heeft aan het ergonomisch inrichten van arbeidsplaatsen en het geven van voorlichting is dit iets wat aan zowel Guru als de leerkrachten kennelijk voorbij gaat. De beelden laten schokkende houdingen zien en inmiddels zou toch ook genoegzaam bekend moeten zijn dat de eerste RSI-klachten als gevolg van het vegen / swipen op een tablet of smartphone zijn geregistreerd.

Maar nee hoor. Men is blind voor deze zaken. Het motto in deze lijkt te zijn:
RSI, daar kun je niet jong genoeg last van krijgen.

Inderdaad, schandalig en feitelijk zelfs misdadig!

Als Steve Jobs enig inzicht had in ergonomie, zou hij zich in zijn graf omdraaien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s