Should he stay or should he go?

PC op vakantie-xxx

Bijna vakantie… Nog een paar daagjes om te beslissen: mag hij mee of blijft hij thuis. Kick ik twee weken helemaal af of blijf ik in contact met de wereld. Na een week zoals deze gaat mijn voorkeur uit naar optie 2. De wereld ging snel de afgelopen week: Flipkens ging door, maar dan toch weer niet helemaal, de koning stopt ermee, Mursi en Duchatelet moeten er mee stoppen en ook Astrid en hare John geven er ook de brui aan. (Grappig dat het Belang van Limburg meldde dat er meer mensen doorklikten op het nieuws van dit gestrande huwelijk dan op het aftreden van de koning). Stel je voor dat je net deze week onbereikbaar op vakantie was. Je komt in een andere wereld thuis.

En dus kauw ik verder op de vraag ‘Neem ik hem mee of niet?’. E-mail is geen werk, las ik op de website van Kluwer. Toch stond de poll op 53%: meer dan de helft van de mensen nemen hun PC mee op vakantie en checken af en toe of systematisch hun mails. Veel mensen toch die hun werk, of mails niet kunnen loslaten.

Er zijn nochtans redenen zat om hem thuis te laten: vakantie als detox kuur voor informatie overlading,  volle aandacht bij familie, geen nieuws is ook geen slecht nieuws, geen stress door mails waar we op dat ogenblik toch niet veel mee kunnen, … Argumenten genoeg om onze vakantie te gebruiken om ons eigen welzijn te verhogen en daarna weer met volle goesting aan dat van anderen te werken. En verder de belangrijke ervaring dat de wereld doordraait als je twee weken onbereikbaar bent.

Zoals dhr. Adetutu Ijose het aangeeft: ‘The world will not crash if you are out of touch for a few weeks. It might actually grow stronger without your micro managing it’. Maar of dat nu de geruststelling is die ik nodig had? Ik ben er nog niet uit.

Bijna vakantie… Nog een paar daagjes om te beslissen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s