Een klein kl*** bericht… het zoveelste pestslachtoffer

Schermafbeelding 2013-02-08 om 12.10.55

Een klein bericht. Op Twitter zijn het altijd kleine berichten. Met een link, zoals zo vaak. Dus doorgeklikt. En het werd een groot bericht: “Anass zou die avond een pak slaag krijgen van zijn pesters.”

Is het nu Godv**** zo F**** moeilijk om anderen te respecteren? Iemand die anders is. Iemand die anders durft zijn. Ze kleuren ons leven, de kleurrijken der aarde. Ze brengen vooruitgang, de Jobs van deze wereld. Ze fleuren ons op, de Warhols van deze wereld. Ze laten ons dansen, de Jaggers van deze wereld. Geniet van mensen die anders zijn, sluit ze niet uit.

Waarom zijn schapen in een kudde plots wolven? Waarom zijn bange mensen in groep nog banger. Waarom eisen ze aansluiting bij hun angsten? Wil je een ander T-shirt dragen, doe dat dan aub. Ook in regenboogkleuren. Wil je een strikje dragen, doe dat dan, ook al ben je premier. Wil je als man een cursus bloemschikken volgen, graag, het maakt me nieuwsgierig naar je waarom. Wil je als vrouw vrachtwagens besturen, graag, het doet me glimlachen. En respecteren. Respect voor je lef je eigen leven te leiden. Wars van de bang bleitende schapen.

Alles is beter dan een hoopje exacte kopieën van mezelf. Mezelf ken ik, de Andere niet. Die wil ik leren kennen. Geen kloon van mezelf, maar een Andere. Zowel in je privé als in je werkomgeving.

Mensen wees alert voor pesters of afglijdend gedrag, en geef ze lik op stuk. Vanaf de eerste foute opmerking geef je hen aan dat deze glijbaan niet kan.

Werknemers aller landen, verenig u. Tegen het pesten. Tegen het stigmatiseren. Tegen het niet willen luisteren naar een Andere, met hoofdletter. Nu en in de toekomst. Pesten is voor losers.

Het volledige krantenartikel: http://bit.ly/WVb7Gp

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s