De eeuwig durende optocht

Roger Raveel - De eeuwig durende optocht

Roger Raveel – De eeuwig durende optocht

Roger Raveel is niet meer. Hij is begonnen aan zijn eeuwig durende optocht. Een slecht leven heeft hij zeker niet gehad. Een kort evenmin. Geboren in 1921… gestorven in 2013. Voor zo’n traject tekenen we allen.

Maar terug naar de eeuwig durende optocht.

Het gelijkt een beetje op onze medewerkers. Ze schreeuwen ons zaken toe. Het staat op hun gezicht te lezen. Maar luisteren we ook echt? En als we luisteren, hebben we dan interesse? En verzamelen we wel alles wat door al die medewerkers gezegd wordt? In onze persoonlijke cloud: ons brein?

Wil je echt een preventieadviseur, leidinggevende of bedrijfsleider die naam waard zijn, begin er dan maar aan. Luister naar de mensen. Ook naar wat ze niet zeggen. Naar het blanco blad van hun eeuwig stil protest. Vraag het hen. Ga de dialoog aan.

En als je dan toch aan het dialogeren bent. Toon dan betrokkenheid. Gids hen naar goesting om hun lot zelf in handen te nemen en hun welzijn te optimaliseren. Op het werk en thuis. Betrek hen actief bij alles. Geef inhoud aan hun eeuwige optocht. En waar nodig geef je ondersteuning vanuit je Welzijnswet en andere kennis. Maar laat hen groeien en ontwikkelen.

En doen we wel iets met al die individuele gesprekken? Zien we de draad? Zien we waar de noden voor ons beleid liggen? Ons jaaractieplan? Onze Globale Planning? Geven we invulling aan de eeuwige optocht van de medewerkers.

Wel. Om het kort te houden. De winnende bedrijven zijn net deze die er in slagen op deze manier om te gaan met hun medewerkers. Ad infinitum. In terugkerende cirkels, omhoog bouwende. PDCA tot in de eeuwigheid. Het ga je goed Roger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s